Pivní styly: piva typu ale, ležák
Původ: Nelson Sauvin je triploidní odrůda chmele povolená od roku 2000 s velmi specifickým aroma profilem do angreštu, která dostala název od vína Savignon Blanc
Pivovarská charakteristika: unikátní aroma profil s angreštově-ovocným nádechem
Agronomická charakteristika:1700-2000 kg/ha, pevná hlávka
Alfa kyseliny: 11,0-13,0 %
Beta kyseliny: 6,0-8,0 %
Co-humulone: 22-24 % alfa kyselin
Celkové silice: 1,0-1,2 ml/ 100 gr.
Aroma: ovocné angreštové
Myrcene: 20-22 % celkových silic
Caryophyllene: 10-12 % celkových silic
Humulene: 34-36 % celkových silic
Farnesene: <1 % celkových silic
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90, třetí a suché chmelení