Pivní styly: ležáky, ale, stout, porter, weizen
Původ: Premiant je česká hořko-aromatická odrůda vyšlechtěná z hybridního potomstva odrůdy Žatecký poloraný červeňák a povolená od roku 1996
Agronomická charakteristika:1600-2500 kg/ha, sklízí se dobře, větší hlávky
Alfa kyseliny: 8,0-12,0%
Beta kyseliny: 3,5-7,0%
Cohumulone: 20-25% alfa kyselin
Celkové silice: 1,1-1,9 ml/ 100 gr.
Aroma: chmelové, mírně kořeněné
Myrcene: 35-45% celkových silic
Caryophyllene: 8-13% celkových silic
Humulene: 25-35% celkových silic
Farnesene: 2-4% celkových silic
Pivovarská charakteristika: hořko-aromatická odrůda s vyšším obsahem alfa kyselin s kombinací dobrého aroma profilu
Doporučené použití a chmelení: jako granule typ 90 a nebo granule typ 45, první a / nebo druhé chmelení